Skip to main content

Onze fotostudio staat inmiddels goed bekend om de food fotografie en het complete pakket die we onze klanten kunnen bieden. Van het bedenken van concepten tot de complete styling van de foodfoto’s wordt alles in eigen huis gedaan. Zowel nieuwe als bestaande klanten komen ter inspiratie dan ook graag even langs om eens rond te kijken in ons magazijn vol met foodprops: ondergronden, achtergronden, bestek, servies, stoffen en andere aankleding. 

De voorbereiding bij food fotografie
Tijdens de voorbereiding van een foodshoot vindt er overleg tussen mij als fotograaf, de foodstylist en de opdrachtgever. Welke gerechten en ingrediënten moeten worden gefotografeerd, welke ideeën heeft de klant zelf, hoe gaan we de food fotografie inpassen in het bedrijfsconcept? Zomaar wat vragen die voorbij komen in de voorbereiding. Ruim van te voren worden dan ook proeffoto’s gemaakt en aan de klant voorgelegd. Zo kunnen we altijd nog wijzigingen doorvoeren voordat de daadwerkelijke fotoshoot plaatsvindt.

Tweedeling
Onze fotostudio bestaat uit twee delen. De fotostudio zelf; hier worden puur en alleen de foto’s gemaakt en nabewerkt. In de andere ruimte bevindt zich de werkruimte met opslag van food-props en worden gerechten voorbereid. Door deze scheiding van fotostudio en werkruimte / magazijn kunnen we met meerdere mensen tegelijk werken zodat ook grotere aantallen gerechten en producten efficiënt kunnen worden gefotografeerd.

Zo’n uitgebreide foodfotografie opdracht hebben we onlangs gedaan voor een nieuw concept dat deze zomer gelanceerd gaat worden. De rode draad: kwaliteitsgerechten van de barbeque. De wens van de klant was dan ook dat alle gerechten bereid zouden gaan worden op de barbeques zoals het bedrijf dat ook in het te lanceren concept gaat doen.

Dat we in de fotostudio met regelmaat gerechten koken voor een foodshoot spreekt voor zich, maar om de gerechten te gaan maken op bbq’s is even andere koek. Gelukkig bevindt onze fotostudio zich op een landgoed waar we buiten genoeg ruimte hebben dus werden twee Primo Grills en een Ofyr gril buiten naast de fotostudio geïnstalleerd.

De twee chefkoks Jeroen en Frank waren twee dagen aanwezig om de basis van de gerechten te bereiden op de bbq’s. Voor de foodstyling werken we samen met de van Koffietijd, Ikea en AH Allerhande bekende foodstyliste Sandra Pilkes. Kortom, een mooi team mensen met wie ik als fotograaf al vaker heb samengewerkt, dus ik keek erg uit naar de twee dagen die we met elkaar aan het werk gingen! Het eindresultaat is binnenkort te zien bij BBQGrillers.nl! In de tussentijd geven we alvast een kleine impressie met onderstaande “Achter de schermen” video van deze foodshoot.