Skip to main content

Na ruim 4 jaar gewerkt te hebben aan foodborden.nl en foodboardshop.com bleek voor Iwan Bronkhorst van Fotostudio IwanBronkhorst.nl de tijd aangebroken om nieuwe wegen te gaan bewandelen.

Het concept Foodborden, ondergronden en achtergronden voor food fotografie, is ontstaan uit eigen ervaringen met het continu slepen met zware ondergronden van hout en steen naar fotoshoots. De fotostudio van Iwan had de afgelopen jaren vele ondergronden verzameld die in fotoshoots gebruikt werden. Door de ondergrondencollectie in hoge kwaliteit te digitaliseren en te reproduceren ontstond Foodborden.nl waar deze hoge kwaliteit reproducties werden verkocht. Ook in eigen huis gemaakte designs werden toegevoegd. Het grote voordeel: licht van gewicht, makkelijker te vervoeren én afneembaar. Drie eigenschappen die de originele ondergronden vooral niet hadden en een must voor de foodfotograaf.

Ondanks de coronacrisis bleef Foodborden groeien. Dat bleef voor Nederland niet onopgemerkt want Iwan heeft met Foodborden 2 seizoenen meegewerkt aan RTL4’s Het Perfecte Plaatje. Door de groei van Redmijnfoto.nl heeft hij besloten op zoek te gaan naar een nieuwe eigenaar die Foodborden.nl, Achtergronden.nl en de engelstalige website Foodboardshop.com de aandacht kon geven om verder te groeien. Die is gevonden in Shirley Wesselingh van het landelijk bekende Fotoachtergronden.nl uit Egmond aan den Hoef. Al ruim 10 jaar is zij met haar collectie en webshop een begrip in fotograferend Nederland.

Shirley: “Toen Iwan en ik elkaar spraken kwam Foodborden en zijn plannen ter sprake. Ik had hier direct interesse in gezien de wijze waarop Foodborden in de markt is gezet en de kwaliteit van zowel het eindproduct als de designs. We waren er vrij snel uit. Ik heb er enorme zin in om Foodborden verder te ontwikkelen en te laten groeien. Ik wil Iwan dan ook bedanken voor de kans die hij mij biedt om Foodborden verder te gaan exploiteren en doorontwikkelen. Daarbij blijven we op creatief vlak ook samenwerken.”

Het aanbod bestaat inmiddels uit zo’n 100 unieke designs ondergronden en achtergronden. Ben je fotograaf of heb je een restaurant en wil je zelf jouw producten of gerechten fotograferen? Neem dan vooral eens een kijkje op www.foodborden.nl.