Skip to main content

Toen eigenares Lucia Admiraal van Glasatelierheiloo.nl wederom bij ons aanklopte om haar nieuwe lijn glaskunst te fotograferen waren we direct enthousiast. Niet alleen vanwege haar nooit aflatende creativiteit op glaskunst-gebied of het voorbeeld wat ze meebracht, maar ook door haar wens om het dit keer eens anders te gaan doen dan gebruikelijk. Daar houden wij van!

Fotografie in een industriële setting

De wens van Lucia was om de glas in lood kunst in een industriële setting te laten fotograferen. Daar moesten we onze creativiteit eens op los gaan laten. En aangezien we bekend staan om onze creativiteit konden we Lucia ook dit keer natuurlijk niet teleurstellen. Dus hebben we onze fotostudio eens ondersteboven gehaald op zoek naar mogelijkheden, ondergronden en achtergronden. Met onze mooie collectie backdrops in het magazijn was de keuze groot en vonden we precies de juiste look & feel die bij de glas in lood kunstwerken passen. Neutraal van kleur, een vleugje textuur (afhankelijk van de belichtingshoek) en eindeloos te variëren met de kunstwerken.

Belichting glas in lood

Door de vele soorten glas en materialen van de kunstwerken is belichting bij deze soort van productfotografie bijzonder uitdagend. Highlights en schaduwen op de juiste plekken, transparantie van het glaswerk, reflecties voorkomen; allemaal zaken om rekening mee te houden tijdens de voorbereiding en fotoshoot. Een van onze eigen wensen was om ‘glas in lood’ vooral ‘glas in lood’ te laten zijn, dus met een aantal specifieke kenmerken die bij deze vorm van glaskunst horen. Dat wilde in dit geval zeggen dat we de kleuren van het glas ook op de ondergrond wilde laten verschijnen door op de juiste manier licht door het glas van het kunstwerk te laten vallen. Want juist dat kenmerk is zo specifiek voor glas in lood in het algemeen!

De productfoto’s

Ook producten of kunst laten fotograferen in onze gespecialiseerde fotostudio?

Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of offerte! We zijn maandag tot en met vrijdag te bereiken op 072 – 74 32 937 en 7 dagen per week per e-mail op info@iwanbronkhorst.nl.