Skip to main content

foodfotograaf-foodstylisteMet de enorme groei die Fotostudio IwanBronkhorst.nl het afgelopen jaar heeft doorgemaakt is het niet heel vreemd dat er ook achter de schermen het nodige uitgebreid moest worden. Als eerste wordt begin april de fotostudio qua oppervlakte uitgebreid, maar ook de personele bezetting is inmiddels veranderd!

De snelst groeiende tak in onze fotostudio is food fotografie: het fotograferen van gerechten, voedingsmiddelen en dranken. Maar die groei betekent ook dat er op bepaalde vlakken extra handen, ogen en creativiteit vereist is. Om daar op in te springen is het team uitgebreid met foodstylistes Nienke Husslage en Brigit Louw. Met jarenlange ervaring in design, styling en keukentechnieken zijn zij een perfecte aanvulling op onze fotostudio. Eén van die toevoegingen aan de dienstverlening is dat de stylistes zelf dessins ontwerpen en deze op stoffen, servetten of serviesgoed kunnen aanbrengen. Zo ontstaat een unieke stijl die bijvoorbeeld aansluit op een thema of de huisstijl van een bedrijf.

Van concept naar foto
voorbereiding-foodphotography-alkmaar Iedere foodfoto is uniek qua sfeer, beleving en smaak. De passie van de chefkok, de puurheid van een product, de verse ingrediënten dat wil je allemaal zien én proeven in een foto. Met dat als uitgangspunt van elke foto, wordt de juiste sfeer gecreëerd door o.a. de keuze van ondergrond en aankleding, de zogenaamde ‘props’. Daarom ontwikkelt onze fotostudio eerst een concept in overleg met de klant. Dit wordt gepresenteerd op één of meerdere moodboards. Vervolgens wordt aan de hand van de moodboards per concept een schets gemaakt waarin is uitgewerkt welk gerecht, ingrediënten, ondergrond, servies en accessoires gebruikt gaan worden in de foto. Ook is in de schets al te zien vanuit welke positie de foto geschoten zal gaan worden.

Collectie props
Voor de aankleding van een foodfoto heeft onze fotostudio een eigen collectie ondergronden (o.a. hout, natuursteen, metalen), serviesgoed, bestek, snij- en broodplanken en accessoires om een foodfoto geheel aan te kleden. Met goede contacten bij een aantal brocantinkopers wordt de collectie props maandelijks uitgebreid. Juist hierdoor onderscheidt onze fotostudio zich, want alles is ‘in huis’: de klant die zijn gerechten wil laten fotograferen hoeft niet zélf op zoek naar aankleding van de foodfoto en is dus in één keer klaar. Voor de klanten is een online showroom beschikbaar met daarin de complete collectie ondergronden en props ter inspiratie. Als er een bepaald accessoire niet voorhanden is, dan wordt dit ingekocht of gemaakt.

Is de foodfoto uiteindelijk geschoten, dan verzorgt de fotostudio de verwerking, nabewerking en uiteindelijk de oplevering van de smakelijke foodfoto’s.

Een kijkje achter de schermen bij food fotografie