Skip to main content

Cursus Photoshop groot succes!

Na maanden van voorbereiding was het 13 januari zover; de allereerste cursus Adobe Photoshop van Fotostudio IwanBronkhorst.nl is gegeven aan de eerste groep Photoshop cursisten!

cursus-adobe-photoshop-beginnersDe enthousiaste cursisten zijn tijdens de presentatie, voorafgaande de cursus gegeven door Iwan Bronkhorst, meegenomen op een kijkje in de keuken van de beroepsfotograaf en de wijze waarop Photoshop wordt gebruikt. Thema van de presentatie was ‘Meer dan alleen Photoshoppen’. En dát heeft de cursisten nieuwe inzichten gegeven. Van eenvoudige bewerkingen tot het maken van eigen social media campagnes is aan bod gekomen. Volgens de cursisten ging er een nieuwe wereld voor ze open. Uiteindelijk bleek Photoshop toch veel meer te zijn dan even ‘iets wegshoppen’.

Door de heldere manier van uitleg en demonstraties werd de lesstof snel opgepikt. Waar nodig werd een helpende hand geboden of werden oefeningen op het grote scherm middels een beamer gedemonstreerd.

De groep cursisten bestond uit een gevarieerd gezelschap. Van ondernemers die zelf met drukwerk en social media aan de slag willen, tot de particulier die de gezinsfoto’s net ‘een beetje meer’ wil geven.

Een aantal reacties van onze cursisten:

[icon color=”Accent-Color” animation_speed=”Slow” size=”tiny” icon_size=”” animation_delay=”” image=”fa-user”]“Je hebt ons gisteravond een eerste beleving gegeven in de wereld van photoshoppen. Ik kende de term Photoshoppen natuurlijk wel, maar niet de mogelijkheden.”

[icon color=”Accent-Color” animation_speed=”Slow” size=”tiny” icon_size=”” animation_delay=”” image=”fa-user”]“Wat een nuttige en leuke cursus fotoshop van Iwan heb ik gisteravond gehad, ik kijk uit naar de volgende lessen om nog meer te leren.”

[icon color=”Accent-Color” animation_speed=”Slow” size=”tiny” icon_size=”” animation_delay=”” image=”fa-user”]“Ongelofelijk wat je met Photoshop kan doen. Deze cursus geeft mij meer inzicht in bewerkingen van o.a grafische bestanden. Jouw uitleg was super!”

[icon color=”Accent-Color” animation_speed=”Slow” size=”tiny” icon_size=”” animation_delay=”” image=”fa-user”]“Verrassend, leerzaam en ontspannen/gezellige avond. Goed gedaan!!!”

[icon color=”Accent-Color” animation_speed=”Slow” size=”tiny” icon_size=”” animation_delay=”” image=”fa-user”]“Ondanks dat ik weet dat een aantal mogelijkheden bestaan ben ik er nooit echt mee aan de gang gegaan. Na gister is die drempel weg en zie ik alleen nog maar mogelijkheden i.p.v. dilemma’s. Zelf een boek pakken en aan de gang gaan geeft na een maand nog niet dat resultaat wat jij ons in één avond hebt laten ontdekken!”

[icon color=”Accent-Color” animation_speed=”Slow” size=”tiny” icon_size=”” animation_delay=”” image=”fa-user”]“Je gaf duidelijk les en het was een gemotiveerde groep!”

Nieuwe inzichten

De Cursus Photoshop is opgezet om nieuwe inzichten te geven in de mogelijkheden die je zelf hebt en waar je eigen creativiteit de enige beperking is. De keuze van locatie en aankleding van de avond draagt bij aan de beleving: niet met een grote groep in een kil klaslokaal droge lesstof doornemen, maar op een mooie locatie in het groen met allerlei aangename faciliteiten, individuele aandacht en de cursist te stimuleren zijn of haar creativiteit aan te spreken.

Huiswerk

De cursisten hebben uiteindelijk een huiswerkopdracht meegekregen die ze moeten gaan uitvoeren, maar waar ze zelf een oplossing voor moeten gaan bedenken met behulp van hetgeen ze deze eerste avond tijdens de cursus Photoshop hebben geleerd. We zijn dan ook benieuwd naar de uiteindelijke resultaten!

De cursusavond werd uiteindelijk afgesloten met een hapje en een drankje aan de bar van Brasserie In’t Groen.

Wil je je ook opgeven voor de Cursus Photoshop? Klik dan hier voor cursusdatums en reserveren!

Met dank aan collega fotograaf Jack Schaap voor het maken van de foto’s!