Productfotografie, mijn passie!

Door 25 november 2016Nieuws

productfotografie-fles-waterProductfotografie is net als food fotografie mijn passie. En heel per ongeluk verdien ik daar ook nog eens mijn brood mee. Elke dag sta ik weer voor een mooie uitdaging om iets bijzonders voor de klant op foto af te leveren. Ik doe dan ook niet aan ‘lopende bandwerk’. Productfotografie is maatwerk. Productfotografie is een niche. Eén van de lastigste takken van fotografie en bovenal een richting die niet veel fotografen kiezen.

Mijn klantenkring bestaat uit de  webwinkeliers, lokale ondernemers, groothandels en producenten. Ook voor bekende bedrijven als Forbo, LookX en Plymovent verzorgt mijn fotostudio de productfotografie.

Out of the box

productfotografie-flessen-vodkaDe productfoto’s die mijn fotostudio maakt zijn een combinatie van out of the box denken, techniek en soms natuurwetten op de proef stellen. Heerlijk vind ik het om uren te werken aan een perfecte belichting van een horloge of het laten ‘zweven’ van producten. Ik bouw mijn ‘hulpmiddelen’ zelf. Van diffusers tot reflectoren, het proces van productfotografie wil ik van begin tot eind zélf in de hand hebben. Geloof me als ik zeg dat ik weken uit kan kijken naar een fotoshoot van producten waar het uiterste van mij als fotograaf gevraagd wordt! Dan bedoel ik niet alleen de productfotografie, maar ook de voorbereiding van de shoot en na de fotografie de nabewerking van de productfoto’s. Heerlijk achter een groot iMac scherm verscholen met lekkere muziek de laatste stofjes en krasjes wegpoetsen en de gemaakte productfoto’s aan de klant presenteren.

In de foto, of eigenlijk deel van de productfoto bij dit blogartikel, is een deel van een fles Absolut Vodka te zien. Het is een klein deel van de uiteindelijke foto waar de elegantie van de vodka fles is gecombineerd met waterdruppels en splashes. Een shoot die de nodige voorbereiding had. En het eindresultaat? Daar ga ik dit weekend eens lekker voor zitten!

Productfotografie leren?

Ben je geïnspireerd geraakt door mijn productfoto’s en wil je zelf wel eens aan de slag met productfotografie? Doe dan een workshop Productfotografie in mijn fotostudio. Ik help je graag op weg om deze waanzinnig mooie tak van fotografie te ontdekken!