Skip to main content

360 Graden Productfotografie

Een 360 productfoto biedt een extra dimensie aan de shopervaring van de online klanten. Deze roterende productfoto’s kunnen worden toegepast in websites, social media en webshops. De klant kan helemaal om het product heen kijken. In dit voorbeeld laten we een 360 graden fotografie zien van een gerestaureerde Ascaso espressomachine. Dus 360 graden fotografie is dus ook heel geschikt voor gebruikte goederen.

Toepassingen 360 Product spins

De 360 graden productfoto’s zijn net al reguliere productfoto’s en packshots zeer veelzijdig inzetbaar. Veel producten zijn bijzonder geschikt om rondom te bekijken met een product spin. Bijvoorbeeld vanwege een bijzondere vormgeving of complexiteit. Huishoudelijke apparatuur zoals in het voorbeeld van de gerestaureerde espressomachine hierboven, kleding, schoenen, kunstwerken en electronica.

  • Webwinkels
  • Corporate websites
  • Social media
  • Online catalogus
  • Interne bedrijfstoepassingen

Wat is een 360 productrotatie?

Een 360 graden productfoto is in feite een serie van foto’s aan elkaar geplakt. Hierdoor kan het gefotografeerde product om zijn as roteren. De eigenschappen van het product of voorwerp zijn zo goed te bekijken. De product spins, zoals roterende productfoto’s ook wel genoemd worden zorgt voor meer pagina- en productviews én een betere shopervaring binnen een webwinkel.

De conversie van een webwinkel zal verbeteren door 360° Productfotografie. Retouren nemen af omdat de klant vooraf het product beter kan bekijken. In deze 360 graden productspin laten we je een vulling voor een autostoel zien. Op deze manier kan de webwinkelbezoeker goed zien of deze vulling geschikt is voor zijn of haar autostoel.

360 Graden Productvideo

90% Van de mensen die een productvideo bekijkt, zegt dat dit helpt bij het maken van een aankoopbeslissing.

Bron: Frankwatching 2020

Productvideo is niet meer weg te denken bij online content. Denk aan bijvoorbeeld video’s voor je website, Youtube Shorts en Instagram Reels.  360 graden productvideo’s bieden je online klanten de ultieme shopervaring. Deze roterende productvideo’s kunnen worden toegepast in websites, webshops en social media. De klant kan helemaal om het product heen kijken en het product makkelijk delen via zijn of haar eigen social media. In dit voorbeeld laten we een 360 graden product video zien van een gerestaureerde Ascaso espressomachine.