Skip to main content

Fotograferen van horloges is als kunst. Er is tijd voor nodig...

Horloges Productfotografie en Productvideo

Wist u dat productfotografie van horloges als de moeilijkste tak van productfotografie wordt beschouwd? Horloges fotograferen is erg lastig en veel werk als je het goed wilt doen. Er is met zoveel factoren rekening te houden bij het fotograferen van horloges. Bijvoorbeeld de verschillende materialen dat in een horloge verwerkt is. Elk materiaal reageert op een andere manier tijdens het fotograferen van horloges. Daarom is het productfotografie van horloges werk voor specialisten zoals IwanBronkhorst.nl. 

Onze fotostudio verzorgt het fotograferen van horloges voor website, drukwerk of catalogus. Of het nu gaat om een packshot van een horloge of een prachtige reclamefoto van een horloge, onze fotostudio combineert passie, creativiteit en minutieuze perfectie in elke foto van een uurwerk! Niet voor niets verzorgen wij de fotografie voor gerenommeerde merken als TW Steel, Lasita en Renard.

https://www.youtube.com/watch?v=E8GKAfHSqMM

Productvideo's, Shorts & Reels van horloges voor website en social media.

Meer informatie
Horloges laten fotograferen

Packshots & productfoto's horloges

Een productfoto van een horloge kan zomaar uit 70 tot 80 foto’s bestaan die worden samengevoegd tot één productfoto van een horloge die van voor tot achter scherp is. Want een fotocamera is technisch niet in staat om een voorwerp op korte afstand van voor tot achter in focus vast te leggen. In onze fotostudio gebruiken we geavanceerde technieken om de uiteindelijke productfoto van uw horloges wél van voor tot achter in focus als productfoto af te leveren.

Packshot horloge op een witte achtergrond

Een van de vele mogelijkheden bij het fotograferen van horloges is een packshot van een horloge op een witte achtergrond. Het horloge kan zowel frontaal als in een hoek worden gefotografeerd.

Een andere mogelijkheid is het fotograferen van een horloge in een hoek op een witte achtergrond. De meeste horloges kunnen in een hoek gefotografeerd worden.

Productfoto's van horloges in verschillende hoeken

Wil je het horloge gefotografeerd hebben vanuit een bijzonder standpunt? Of een hele serie horloges laten fotograferen in een hoek die een bijzondere eigenschap van het horloge laat zien? We denken graag met je mee bij het zoeken naar de perfecte productfoto van je horloges.

https://www.youtube.com/watch?v=dfSSjHXVfK8

De fotostudio die gaat voor minutieuze perfectie tot in de details!

Nabewerking & Retoucheren

Onze fotostudio staat erom bekend te streven naar perfectie bij productfotografie en reclamefotografie. De aandacht die uw producten krijgen voorafgaand en tijdens het fotograferen vormen de perfecte basis voor een productfoto van uw horloges, maar er wordt in de volgende stap nog even een tandje bijgezet: de nabewerking!

Horloges zijn naast erg lastig te fotograferen ook lastige klanten op gebied van nabewerking. Stof, krasjes, productiesporen…het is allemaal in hoge kwaliteit en resolutie te zien in de zojuist gemaakte productfoto’s van uw horloges. Nabewerking van horloges wordt ook wel retoucheren genoemd. Met name goedkope horloges van Chinese makelij vergen veel aandacht op gebied van nabewerking. Onze ervaring is dat er in vrijwel alle nieuwe horloges uit China al de nodige oxidatie te zien is op metalen delen, naast stofjes onder het glas en lijmresten op bijvoorbeeld wijzerplaat. En dat is natuurlijk niet iets dat erg lekker zal verkopen, toch?!

Horloges van gerennomeerde merken zoals TW Steel die wij als vaste klant in onze fotostudio mogen ontvangen stellen hoge eisen aan de nabewerking. Niet alleen vanwege eventuele productiesporen die bij deze merken in minder extreme vorm voorkomen, maar vooral vanwege publicaties op billboards of in magazines. Dan is alleen het allerbeste goed genoeg!

Gelukkig zorgen wij er voor dat de productfoto’s van uw horloges tot in detail worden geretoucheerd todat hét perfecte plaatje is bereikt.

In eigen huis ontwikkelde fotografie techniek stelt ons in staat hoge kwaliteit close-up foto's te produceren.

Laat uw horloges fotograferen door dé productfotografie-specialist uit Nederland.

Wist u dat een packshot van een horloge zomaar uit 70 tot 80 foto’s kan bestaan die worden samengevoegd tot één productfoto?

Een fotocamera (ja, ook de allerduurste en nieuwste) is technisch gezien niet in staat om een voorwerp op korte afstand van het horloge (ca. 20-30cm) van voor tot achter volledig ‘in focus’ (scherp) vast te leggen. Of desgewenst een gedeelte in focus, bijvoorbeeld de kast. Het scherptegebied van een camera is soms maar een of een paar milimeter. In onze fotostudio gebruiken we bij het fotograferen van horloges geavanceerde technieken om grote delen of het complete horloge compleet in focus te fotograferen.

Speciale Effecten Horloge Fotografie

Er zijn diverse speciale effecten mogelijk bij productfotografie van horloges. Dat kan tijdens de fotoshoot bijvoorbeeld een extra schaduw zijn of een glossy effect in het glas. In de nabewerking kan er o.a. een natuurlijke schaduw of reflectie aan het horloge worden toegevoegd. We adviseren je graag over de mogelijkheden.

Sfeerbeelden horloges en uurwerken

Ook voor sfeerbeelden van horloges zit u goed bij fotostudio IwanBronkhorst.nl. Is uw interesse in de fotografie van horloges door onze fotostudio gewekt? Dan is het de hoogste tijd voor een kennismaking met onze fotostudio en mogelijkheden!

Meer weten over de mogelijkheden die onze fotostudio biedt op gebied van productfotografie horloges en uurwerken? Neem dan contact met ons op. We zijn 7 dagen per week per e-mail bereikbaar op info@iwanbronkhorst.nl of van maandag tot en met donderdag telefonisch op 085 – 004 33 80.

Horloge fotograferen en packshots van horloges in meerdere posities

Een horlogemerk beginnen? Wij helpen je graag op weg!

Neem contact met ons op

Voorbereiding horlogefotografie

Het creatieve proces bij horlogefotografie vind tijdens de voorbereiding plaats, lang voordat de daadwerkelijke fotoshoot plaatsvindt. Samen met onze klanten zoeken we naar aansprekende concepten voor de fotografie van horloges die perfect aansluiten bij de doelgroep, het product en de bedrijfsfilosofie of merkstrategie,

Voorbeelden packshots en productfoto's van horloges