Skip to main content

Foto Herstellen, restauratie oude of beschadigde foto's & reproductie

Uw foto herstellen en ontdoen van beschadigingen, vlekken of verkleuring? In veel gevallen kunnen we uw kostbare herinneringen helemaal herstellen. Bijvoorbeeld als digitaal bestand, fotoafdruk of als fotovergroting voor fotobehang. Ik adviseer u graag over de mogelijkheden om uw foto's te herstellen.

Voor het digitaliseren en repareren van oude en/of beschadigde foto’s kun je terecht bij Fotostudio IwanBronkhorst.nl in Heiloo. Wij verzorgen de digitalisering en reparatie van oude foto’s of beschadigde foto’s. In de meeste gevallen kunnen zelfs de ergst beschadigde foto’s worden gedigitaliseerd, hersteld en worden ontdaan van krasjes, kreukels en stofjes. Ook corrigeren we o.a. contrast, helderheid en scherpte zodat een hoge (afdruk)kwaliteit mogelijk is. Digitaliseren en repareren van foto’s en documenten is al mogelijk vanaf één stuk.

Oude foto’s digitaliseren

Jeugdherinneringen, oude foto’s van grootouders en of herinneringen uit lang vervlogen tijden. We hebben ze allemaal, maar vaak slechts nog als oude, verkleurde en beschadigde foto’s. Onze fotostudio digitaliseert en herstelt oude, beschadigde foto’s en documenten. We zorgen voor een blijvende herinnering, digitaal of als afdruk. Op deze pagina vind je uitleg en voorbeelden van de mogelijkheden die wij bieden op gebied van fotoherstel en digitalisatie. Je kunt hier ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Offerte Aanvragen

Extreem beschadigde foto repareren in een paar minuten?

Dit is een van de meest extreme fotoreparaties die wij ooit hebben gedaan. De oude foto was dusdanig zwaar beschadigd dat de eigenaar eigenlijk van plan was deze weg te gooien. In deze 3 minuten durende video van een 16 uur durende fotoreparatie laten we je zien hoe we dat hebben gedaan!

Play Video

Kijk video

Kleine foto’s digitaliseren en herstellen

Hoe klein een oude foto van een dierbare ook is, wij kunnen er in de meeste gevallen een fraaie blijvende herinnering van maken. Digitaal of als mooie fotoafdruk op verschillend materialen. Neem bijvoorbeeld de twee foto’s op een oud linnen rijbewijs van dit echtpaar. Bestempeld, beschadigd en een holnietje er doorheen. Maar als dit nog de enige visuele herinnering is aan een dierbare, halen wij alles uit de kast om tot een mooi resultaat te komen.

De pasfoto’s van een oud rijbewijs in dit voorbeeld zijn op een bijzondere manier van gedigitaliseerd en hersteld. De foto’s zaten namelijk op een oud linnen rijbewijs, met de twee bekende gaten van verroeste holnietjes er doorheen. De pasfoto’s waren ook nog eens gekreukt, bestempeld en verkleurd.

Na het digitaliseren van de foto zijn de holnietjes en de stempel digitaal verwijderd. Delen van het colbertje waar het holnietje doorheen zat zijn in de nabewerking ingetekend. Met name bij de revers is tijdens het herstellen van de foto dat deel opgevuld met de textuur van andere delen van het colbertje.

Je ziet aan deze voorbeelden goed dat ook een ernstig beschadigde foto nog niet verloren hoeft te zijn. Wij adviseren graag over de mogelijkheden om je foto’s te herstellen. Bij de dame is een soortgelijke reparatie aan de foto gedaan. Delen van de jurk waar het holnietje door de foto zat is opgevuld met een andere deel van de jurk. Uiteindelijk zijn beide foto’s van dit echtpaar volledig hersteld. In beide gevallen is vergeling verwijderd en zijn de foto’s iets contrastrijker gemaakt.

Ondanks dat de originele rijbewijsfoto niet groter is dan een pasfoto kunnen we door de gebruikte digitaliseringstechniek tóch grootformaat fotoafdrukken maken op diverse materialen.

Kijk ook eens op Redmijnfoto.nl voor meer voorbeelden van fotoherstel en mogelijkheden die wij bieden.

Verkleurde foto’s herstellen

Na jaren in de kast te hebben gelegen of aan de muur te hebben gehangen zijn foto’s vaak verkleurd of vergeeld. Of eigenlijk het papier van de foto is vergeeld. Dit is helaas onherstelbaar. Want als je gaat poetsen om het geel van foto’s te verwijderen zal de foto beschadigd raken. Onze fotostudio kan je helpen om vergeelde foto’s weer als nieuw te maken. Dit doen we door de foto op hoge resolutie te digitaliseren en de gele kleur te verwijderen. Soms is echter de verkleuring dusdanig dat dit niet meer te herstellen is. In dat geval zullen wij de foto opnieuw inkleuren.

Herstellen licht beschadigde foto’s

In deze voorbeelden laten we je een aantal gedigitaliseerde oude foto’s zien die licht beschadigd zijn. Dat kunnen stofjes zijn, kleine krasjes of vergeling van het papier. Onze fotostudio digitaliseert en repareert deze kleine oneffenheden uit oude foto’s. Door de wijze van digitaliseren is het tevens mogelijk om grootformaat fotoafdrukken te laten maken. Zo blijven herinneringen behouden!

Offerte Aanvragen

Dit zeggen onze klanten!

TanjaAmeide

Wat een super mooie foto, wat een knap staaltje werk van u. Ben er ontzettend blij mee, en waardeer uw inzet enorm.
Straks eindelijk na vele jaren weer een mooie foto van haar aan de muur. Ontzettend bedankt!

LeaGroningen

Het ziet er heel erg mooi uit, we zijn er heel blij mee. Hartelijk dank, ook voor de snelle service en het meedenken.

MarcoDen Helder

Wat een prachtig eindresultaat. Wat zal mijn moeder er blij mee zijn. Nogmaals heel hartelijk bedankt.

MelissaOostzaan

Heel hartelijk dank voor de restauratie van de trouwfoto van mijn ouders. Het resultaat is verbluffend!

PaulNieuw-Vennep

Heel eerlijk? Vind ‘m geniaal!! Echt heel mooi werk!! Ben een zeer tevreden klant!

TheoWateringen

Iwan heeft oude luchtfoto's van ons bedrijf gedigitaliseerd en afgedrukt in groot formaat. Top service!

BenHeiloo

IwanBronkhorst.nl heeft het onmogelijke gedaan door onze beschadigde te herstellen en in groot formaat af te drukken!

Alice & DolfHeiloo

Wonderlijk. We hebben ademloos naar de fotoherstel video gekeken en wat een fantastisch resultaat!

AlexanderGent - Belgie

Bedankt voor de heel efficiënte en klantvriendelijke service, ik vond bij IwanBronkhorst.nl de foto-oplossing die ik zocht!

Herstellen zwaar beschadigde foto’s

Ook zwaar beschadigde oude foto’s zijn in veel gevallen deels of geheel te herstellen. Kreukels, scheuren, vlekken of met plakband gerepareerde foto’s; we hebben het allemaal al eens voorbij zien komen. Hoe erg de beschadigingen aan je oude foto’s ook zijn, we adviseren je graag over de mogelijkheden van digitalisatie en herstellen van je oude foto’s.

Digitaal herstellen, wat is dat?

Om beschadigingen zoals scheuren, krassen, vlekken en kreukels uit foto’s te verwijderen gebruiken wij o.a. Adobe Photoshop. Met deze software repareren we oude, beschadigde foto’s. Dit is wat wij retoucheren noemen. Van hele kleine vlekjes wegwerken tot en met het vervangen van grotere delen. Retoucheren is veel handwerk. Er is geen magische knop die beschadigingen oplost. Dit laten we zien in onze video “Een kijkje achter de schermen”.

Ben je benieuwd of we jouw foto ook kunnen herstellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor het herstellen van je beschadigde foto.

Play Video

Een kijkje achter de schermen

Uitgelopen foto herstellen

Deze deels uitgelopen of gesmolten foto kwam onlangs bij ons binnen om te laten herstellen. Deze zeeman in Victoriaanse stijl gekleed deed ons op de een of andere manier aan Lincoln denken. Zou het de baard in combinatie met de kleding zijn?

Wat er precies met deze foto gebeurd is kunnen we niet zeggen helaas, maar gemolten of juist nat geworden zou een van de redenen kunnen zijn voor de beschadigingen in de foto.

Ben je benieuwd of we jouw foto ook kunnen herstellen? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan voor het herstellen van je beschadigde foto.

Vervaagde foto’s herstellen

Soms kunnen oude foto’s na al die jaren iets vager worden,  alsof er een soort mist of waas over de foto heen ligt. In een aantal gevallen kunnen wij dit grotendeels herstellen door de vervaagde foto in hoge resolutie te digitaliseren en te herstellen. Heb je vage of vervaagde foto’s liggen dan is het zeker een goed idee om een vrijblijvende offerte aan te vragen voor de herstel van de foto’s.

Offerte Aanvragen

Foto’s vergroten voor o.a. fotobehang

Heb je lage resolutie of lage kwaliteit foto’s die je graag als fotobehang wil laten maken? Wij digitaliseren foto’s in hoge resolutie om ze geschikt te maken voor vergroting, bijvoorbeeld voor fotobehang. Maar ook digitale foto’s of zelf ingescande foto’s kunnen wij herstellen en vergroten voor fotobehang of grootformaat afdrukken.

Wij hebben al vele klanten van online behangspecialist Fotobehang.com kunnen helpen bij het digitaliseren, herstellen en vergroten van foto’s met als eindresultaat een geweldig fotobehang aan de muur.

In het voorbeeld hiernaast van dit fraaie, oude Amsterdamse stadsbeeld uit 1892 was het origineel een oude foto van ca. 13cm hoogte. Na digitalisatie, stofjes en beschadigingen wegwerken, belichting én de vallende lijnen van de panden corrigeren heeft Fotobehang.com hier een naadloos behang van gemaakt van 3.40 meter hoog.

Offerte Aanvragen

Foto’s reconstrueren voor vergroting of fotobehang

Soms komt het voor dat een foto niet in de juiste verhouding is om bijvoorbeeld als fotobehang te kunnen gebruiken. Als de foto groot genoeg is én genoeg ruimte rondom het onderwerp heeft om te kunnen bijsnijden is dat geen probleem. Het is echter wél een probleem als de foto een andere verhouding heeft en er te weinig ruimte is om naar de juiste verhouding bij te snijden.

In dit voorbeeld laten we zien hoe we een verhoudingsgewijs te kleine foto hebben gerecontrueerd en vergroot. Het probleem was dat er vanwege de gewenste verhouding van 21 op 13 dusdanig moest worden bijgesneden dat er delen van de bovenste persoon zou worden afgeknipt . Maar juist omdat deze persoon een van de grondleggers was van het bedrijf waar deze foto op de muur moest komen was dat natuurlijk niet wenselijk. Gelukkig hadden wij de oplossing om deze foto te vergroten en in de juiste verhouding te krijgen!

Onze expertise in het reconstrueren en herstellen van foto’s stond aan de basis van een fraai eindresultaat waar alle wensen van de klant in verwerkt zijn. En de reactie van de klant? Die was veelzeggend…

Heel eerlijk? Vind ‘m geniaal!! Echt heel mooi werk!!

Portretfoto’s herstellen

Het herstellen van portretfoto’s is een uitdaging die we graag aannemen. In dit voorbeeld is een oude zwart portretfoto enigzins beschadigd en bovenaan is er iets overheen geplakt waardoor een deel van het haar ontbreekt. Deze foto hebben we hersteld, ontdaan van beschadigingen en het ontbrekende deel van het haar gerecontstrueerd. De portretfoto die is genomen eind jaren 60 is heel subtiel iets verscherpt, met name het gebied rondom de ogen.

Offerte Aanvragen

Zwart-wit foto inkleuren

Veel mensen hebben wij de afgelopen jaren kunnen helpen aan een blijvende herinnering. De door onze fotostudio gedigitaliseerde en gerestaureerde foto’s waren in veel gevallen het enige aandenken dat iemand nog had van een dierbare.

Sinds geruime tijd is onze dienstverlening uitgebreid met het inkleuren van (oude) zwart-wit foto’s van personen. Dit wordt toegepast op foto’s die alleen in zwart-wit in bezit zijn of als foto’s dusdanig verkleurd of vervaagd zijn dat dit niet meer op de gebruikelijke manier te herstellen is.

Met het inkleuren van zwart-wit foto’s geven we oude foto’s een nieuwe beleving.

Meer info over inkleuren foto's

Foto’s verscherpen

Kun je een foto weer scherp maken? Dat ligt aan de oorzaak van de ‘onscherpte’. Is de foto in de loop van tijd vervaagd? Dan kan dat als onscherpte worden ervaren en kunnen wij dit in veel gevallen herstellen. Dat is anders bij bewogen en/of onscherpe foto’s. De oorzaak is hier bewegingsonscherpte (bijvoorbeeld door lange sluitertijd) en zijn dus nooit scherp geweest. Dit is dus niet achteraf te herstellen. Heel sterk vergrootte foto’s of delen van foto’s die niet ‘in focus’ zijn kunnen niet scherp worden gemaakt.

Deze oude familiefoto uit begin 1900 laat duidelijk zienwat verscherping kan doen voor een foto. Let wel, aan deze foto is verder niets hersteld om zo goed mogelijk te kunnen laten zien wat verscherping doet.

Offerte Aanvragen

Digitaliseren schilderijen

Ook het digitaliseren van schilderijen voor bijvoorbeeld reproductie behoort tot de mogelijkheden. Eigen kunstwerken of kunstwerken uit vervlogen tijden? Het behoort bij IwanBronkhorst.nl allemaal tot de mogelijkheden. Voor meer informatie over het digitaliseren van schilderijen kun je mailen (liefst met een voorbeeldfoto) naar info@iwanbronkhorst.nl.

Oude foto's digitaliseren & herstellen

Oude, vervaagde foto’s met kreukels, scheuren of zelfs gaten. We hebben ze allemaal voorbij zien komen. Maar in veel gevallen kunnen wij zelfs flink beschadigde foto’s herstellen. Wij adviseren graag over de mogelijkheden. Alvast een kijkje achter de schermen…

Voorbeelden van gedigitaliseerde en/of herstelde foto’s

Oude foto’s laten digitaliseren of beschadigde foto’s laten repareren?

Ons team verzorgt de digitalisering en reparatie van oude foto’s, en hoge kwaliteit digitale bestanden of afdrukken. Voor meer informatie bel 085 – 004 33 80 of mail info@iwanbronkhorst.nl. Nog handiger: Klik hier om direct een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Klantreviews

Wat een super mooie foto, wat een knap staaltje werk van u. Ben er ontzettend blij mee, en waardeer uw inzet enorm.
Straks eindelijk na vele jaren weer een mooie foto van haar aan de muur. Ontzettend bedankt!

TanjaAmeide

Het ziet er heel erg mooi uit, we zijn er heel blij mee. Hartelijk dank, ook voor de snelle service en het meedenken.

LeaGroningen

Wat een prachtig eindresultaat. Wat zal mijn moeder er blij mee zijn. Nogmaals heel hartelijk bedankt.

MarcoDen Helder

Heel hartelijk dank voor de restauratie van de trouwfoto van mijn ouders. Het resultaat is verbluffend!

MelissaOostzaan

Heel eerlijk? Vind ‘m geniaal!! Echt heel mooi werk!! Ben een zeer tevreden klant!

PaulNieuw-Vennep

Iwan heeft oude luchtfoto's van ons bedrijf gedigitaliseerd en afgedrukt in groot formaat. Top service!

TheoWateringen

IwanBronkhorst.nl heeft het onmogelijke gedaan door onze beschadigde te herstellen en in groot formaat af te drukken!

BenHeiloo

Wonderlijk. We hebben ademloos naar de fotoherstel video gekeken en wat een fantastisch resultaat!

Alice & DolfHeiloo

Bedankt voor de heel efficiënte en klantvriendelijke service, ik vond bij IwanBronkhorst.nl de foto-oplossing die ik zocht!

AlexanderGent - Belgie

Wat een super mooie foto, wat een knap staaltje werk van u. Ben er ontzettend blij mee, en waardeer uw inzet enorm.
Straks eindelijk na vele jaren weer een mooie foto van haar aan de muur. Ontzettend bedankt!

TanjaAmeide