Voor het digitaliseren en repareren van oude en/of beschadigde foto’s kun je terecht bij Fotostudio IwanBronkhorst.nl in Heiloo. Wij verzorgen de digitalisering en reparatie van oude foto’s of beschadigde foto’s. In de meeste gevallen kunnen zelfs de ergst beschadigde foto’s worden gedigitaliseerd, hersteld en worden ontdaan van krasjes, kreukels en stofjes. Ook corrigeren we o.a. contrast, helderheid en scherpte zodat een hoge (afdruk)kwaliteit mogelijk is. Ook het afdrukken van gedigitaliseerde foto’s kunnen we verzorgen. 

Oude foto’s digitaliseren

Jeugdherinneringen, oude foto’s van grootouders en of herinneringen uit lang vervlogen tijden. We hebben ze allemaal, maar vaak slechts nog als oude, verkleurde en beschadigde foto’s. Onze fotostudio digitaliseert en herstelt oude, beschadigde foto’s en documenten. We zorgen voor een blijvende herinnering, digitaal of als afdruk. Op deze pagina vind je uitleg en voorbeelden van de mogelijkheden die wij bieden op gebied van fotoherstel en digitalisatie. Je kunt hier ook direct een vrijblijvende offerte aanvragen.

Kleine foto’s digitaliseren en herstellen

Hoe klein een oude foto van een dierbare ook is, wij kunnen er in de meeste gevallen een fraaie blijvende herinnering van maken. Digitaal of als mooie fotoafdruk op verschillend materialen. Neem bijvoorbeeld de twee foto’s op een oud linnen rijbewijs van dit echtpaar. Bestempeld, beschadigd en een holnietje er doorheen. Maar als dit nog de enige visuele herinnering is aan een dierbare, halen wij alles uit de kast om tot een mooi resultaat te komen.

De foto’s in dit voorbeeld zijn op een bijzondere manier van gedigitaliseerd en hersteld. De foto’s zaten namelijk op een oud linnen rijbewijs, met de twee bekende gaten van verroeste holnietjes er doorheen. De pasfoto’s waren ook nog eens gekreukt, bestempeld en verkleurd. Na het digitaliseren van de foto zijn de holnietjes en de stempel digitaal verwijderd. Delen van het colbertje waar het holnietje doorheen zat zijn in de nabewerking ingetekend. Met name bij de revers is tijdens het herstellen van de foto dat deel opgevuld met de textuur van andere delen van het colbertje.

Bij de dame is een soortgelijke reparatie aan de foto gedaan. Delen van de jurk waar het holnietje door de foto zat is opgevuld met een andere deel van de jurk. Uiteindelijk zijn beide foto’s van dit echtpaar volledig hersteld. In beide gevallen is vergeling verwijderd en zijn de foto’s iets contrastrijker gemaakt. Alhoewel de originele rijbewijsfoto niet groter is dan een pasfoto kunnen we door de gebruikte digitaliseringstechniek tóch grootformaat fotoafdrukken maken op diverse materialen, zoals fotopapier, dibond en plexiglas.

Ook iets dierbaars te digitaliseren en/of te restaureren? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Verkleurde of vergeelde foto’s corrigeren

Na jaren in de kast te hebben gelegen zijn foto’s vaak vergeeld. Of eigenlijk het papier van de foto is vergeeld. Dit is helaas onherstelbaar. Want als je gaat poetsen om het geel van foto’s te verwijderen zal de foto beschadigd raken. Onze fotostudio kan je helpen om vergeelde foto’s weer als nieuw te maken. Dit doen we door de foto op hoge resolutie te digitaliseren en de gele kleur te verwijderen. De foto kan vervolgens op diverse soorten materialen en formaten worden afgedrukt.

Zwart-wit foto’s inkleuren

“If you don’t think photo’s are important, wait until they are all you have left.”
Veel mensen hebben wij de afgelopen jaren kunnen helpen aan een blijvende herinnering. De door onze studio gedigitaliseerde en gerestaureerde foto’s waren in veel gevallen het enige aandenken dat iemand nog had van een dierbare. Sinds enige tijd is onze dienstverlening uitgebreid met het inkleuren van (oude) zwart-wit foto’s van personen. Zo voegen we een extra dimensie toe aan een foto. Binnenkort lees je hier meer over op onze website.
Heb je zwart-wit foto’s die je wil laten inkleuren? Neem dan contact met ons per e-mail op of klik hier om een offerte aan te vragen.

Herstellen licht beschadigde foto’s

In deze voorbeelden laten we je een aantal gedigitaliseerde oude foto’s zien die licht beschadigd zijn. Dat kunnen stofjes zijn, kleine krasjes of vergeling van het papier. Onze fotostudio digitaliseert en repareert deze kleine oneffenheden uit oude foto’s. Door de wijze van digitaliseren is het tevens mogelijk om grootformaat fotoafdrukken te laten maken. Zo blijven herinneringen behouden!

Verwijderen krasjes en vlekjes

“We helpen je graag aan een blijvende herinnering”
De blije en verraste gezichten die wij regelmatig in onze studio zien zijn de kroon op ons werk. Als een oude foto het enige is dat je nog hebt van een dierbare, wat is er mooier dan dat wij die oude beschadigde foto weten te herstellen en afdrukken? In deze video laten we zien hoe we vlekjes, krasjes en kleine beschadigingen uit een oude foto verwijderen.

Herstellen zwaar beschadigde foto’s

Ook zwaar beschadigde oude foto’s zijn in veel gevallen deels of geheel te herstellen. Kreukels, scheuren, vlekken of met plakband gerepareerde foto’s; we hebben het allemaal al eens voorbij zien komen. Hoe erg de beschadigingen aan je oude foto’s ook zijn, we adviseren je graag over de mogelijkheden van digitalisatie en herstellen van je oude foto’s.

Retoucheren

Om beschadigingen zoals scheuren, krassen, vlekken en kreukels uit foto’s te verwijderen gebruiken wij o.a. Adobe Photoshop. Met deze software zorgen we er voor dat je oude, beschadigde foto’s hersteld worden. Dit is wat wij in de fotostudio retoucheren noemen. Van hele kleine vlekjes wegwerken tot en met het vervangen van grotere delen.

Restaureren zwaar beschadigde foto’s

“Wij zetten ons 110% in voor het herstellen van een herinnering”
Oude, vervaagde foto’s met kreukels, scheuren of zelfs gaten. We hebben ze allemaal voorbij zien komen. Maar in de meeste gevallen kunnen wij zelfs zwaar beschadigde foto’s herstellen. Als dat het enige is dat je nog hebt van een dierbare, dan zullen wij er alles aan proberen te doen om de foto te herstellen. Een kijkje achter de schermen…

Oude foto’s laten digitaliseren of beschadigde foto’s laten repareren?

Ons team verzorgt de digitalisering en reparatie van oude foto’s, en hoge kwaliteit digitale bestanden of afdrukken. Voor meer informatie bel 085 – 004 33 80 of mail info@iwanbronkhorst.nl. Nog handiger: Je kunt ook het offerte formulier gebruiken om een offerte aan te vragen.

Offerte aanvraagformulier