Skip to main content

Waarom ziet hetzelfde gerecht er op de ene foto beter uit dan op de andere? Wat is het geheim van food fotografie en hoe zorg je ervoor dat mensen trek krijgen bij het zien van jouw foto? Doe dan mee met de Workshop Food Fotografie voor beginners, een privé workshop voor food bloggers, horecaondernemers, thuiskokende enthousiastelingen en iedereen met interesse in het fotograferen van eten. In onze fotostudio te Heiloo (ca. 20 minuten van Amsterdam) gaan we aan de slag met foodfotografie, styling en nabewerking. Je leert de basis in één dag, zonder dat je veel kennis van fotografie nodig hebt. Deze workshop wordt individueel gegeven, dus alle aandacht is er voor jou!

Stel, je bent eigenaar van een horecagelegenheid, gemotiveerde thuiskok of je verrijkt het internet regelmatig met je foodblog. Helaas blijven de foto’s van het eten die je publiceert op je website, social media of blog een beetje achter bij die mooie gerechten die je hebt bereid. Maar hoe zet je eten op de foto zodat het er wél net zo goed uitziet als het smaakt? Kijkend naar al die fraaie foto’s van gerechten in de magazines besluit je dat je de volgende stap wilt gaan zetten: professionele foto’s leren maken van eten.

Boek online € 599,-

Individueel & Effectief

De Workshop Food fotografie voor Beginners wordt individueel gegeven, zo hebben we alle aandacht voor jou! Omdat de materie al lastig genoeg is vinden wij dat onze workshop niet in een groepje gegeven kan worden. Iwan’s ervaring in lesgeven en enthousiasme voor het vak draagt bij aan een informele en ontspannen sfeer waarin je food fotografie gaat ontdekken. Je leert op praktische wijze de basis van food fotografie en de fijne kneepjes van het vak. Na afloop ontvang je tevens ons eBook ‘Food Fotografie voor Beginners‘ als naslagwerk.

Fotoimpressie Cursus Food Fotografie

Inhoud Workshop Food Fotografie

 • Wat is food fotografie?
 • Wat heb je nodig voor food fotografie?
 • Camera & lenzen
 • Camera instellingen
 • Diafragma, Sluitertijd en ISO
 • Belichting
 • Perspectief & focale lengtes
 • Belichtingssoorten & Light shapers
 • Diffusers, reflectoren en flags
 • Props
 • Ondergronden en Achtergronden
 • Gebruik van kleur
 • Camerastandpunt
 • Compositie
 • Workflow

Voor wie is de Workshop Food Fotografie geschikt?

De workshop Food Fotografie is voor iedereen met interesse in het fotograferen van eten. Of je nu foodblogger of horeca ondernemer bent, wij leren je de basis van een mooie foodfoto die je kunt gebruiken voor website, social media of drukwerk! We leren je de basis van food fotografie op praktische wijze in begrijpelijke taal. Een kleine beetje ervaring met het maken van foto’s is natuurlijk altijd mooi meegenomen maar niet strikt noodzakelijk.

Boek online € 599,-

Waar & wanneer?

Onze workshop Food Fotografie geven we in onze fotostudio in Heiloo en is mogelijk op maandag en vrijdag. De workshop Food Fotografie voor Beginners duurt ca. 4 uur.

Wat heb je nodig om de workshop te kunnen doen?

Het enige dat je zelf mee moet nemen is je fotocamera, een statief en afstandbediening of draadontspanner. Heb je geen camera en wil je toch de workshop volgen, neem dan contact met ons op. Onze fotostudio beschikt over een aantal camera’s waarmee je aan de slag kunt.

Wat kost de workshop Productfotografie?

De prijs voor de workshop bedraagt € 599,00 exclusief BTW per persoon. Wij zorgen voor een hapje en een drankje tijdens de Workshop Food Fotografie. Wil je met meerdere personen een Workshop Foodfotografie volgen? Neem dan contact met ons op voor een offerte.

Boek online € 599,-

Online op eigen tempo Food Fotografie leren?

Kijk dan eens bij onze Online Workshop Food Fotografie! In 10 modules voorzien van instructievideo’s en praktijkopdrachten ga je op je eigen tempo maar onder begeleiding van product- en foodfotograaf Iwan Bronkhorst stap voor stap aan de slag met food fotografie. Zijn jarenlange ervaring in het geven van workshops food fotografie en productfotografie zijn de basis voor de makkelijk te volgen lessen in woord en beeld.

Je leert tijdens de Workshop Food Fotografie het beste uit jouw fotocamera te halen. Welke belichting is bruikbaar voor food fotografie? Hoe combineer je kleuren, ondergronden en props tot een fraaie foodfoto? En hoe kom je tot een oogstrelende compositie en style je een setting? Je leert het in de online Workshop Food Fotografie!

eBook Cursus Food fotografie voor Beginners

Onze fotostudio heeft diverse eBooks met fotografie cursussen ontwikkeld. Gebaseerd op de praktijk en geschreven in begrijpelijke taal. Want wij vinden dat mooie productfoto’s en foodfoto’s voor iedereen haalbaar moeten zijn. Onze eBooks zijn een zeer goede basis om te beginnen met productfotografie en foodfotografie, of om juist net even wat extra kennis op te doen. In onze webwinkel kun je o.a. een eBook Productfotografie voor Beginners en Food Fotografie voor Beginners aanschaffen en direct aan de slag gaan.