Skip to main content

En dan zit je ineens in het vliegtuig naar Ibiza. Niet voor een leuk feest of vakantie maar voor de állereerste internationale fotografie opdracht die me de komende maanden in vele Europese landen zal brengen. Wat ik daar precies ga fotograferen en voor wie maak ik later dit jaar bekend. Maar wie me dit een jaar geleden had verteld had ik voor gek verklaard.

Sinds ik mijn eigen fotostudio, gespecialiseerd in productfotografie, in november 2013 in Heiloo opende is alles in een stroomversnelling gegaan. Ik sprong in het gat dat vele fotostudio’s lieten liggen. Dus niet de lopende band fotografie van producten op een witte achtergrond, maar hele specifieke markten waar tot dusver nauwelijks (vak)fotografen een goede oplossing voor hadden. Denk hierbij aan het fotograferen van reflecterende materialen, kunst en vooral het behouden van ‘volume’ in producten. Geen ‘plat’ plaatje, maar een productfoto waarin het volume van een product behouden blijft. En die expertise brengt een diversiteit aan kunstenaars, edelsmeden, fabrikanten en webwinkeliers naar mijn bescheiden fotostudio in Heiloo.

Maar ook buiten de fotostudio begon de sneeuwbal te rollen. Ik word regelmatig ingehuurd door bedrijven om mee te denken in het ontwikkelen van een nieuwe identiteit of huisstijl waarbij mijn fotografie veelal de rode draad voor het project vormt. Foto’s voor website, een fotoreportage van het bedrijf, het fotograferen van product of dienst, het komt maandelijks allemaal voorbij. En als klap op de vuurpijl is er vanuit Amerika interesse voor mijn oplossing én toepassing om munten en baren van edelmetaal geheel vrij van reflectie te fotograferen.

En nu met de digitale vliegtickets naar Ibiza in de mailbox denk ik even terug aan de afgelopen tijd en de mensen om mij heen die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Want dit bedrijf draagt dan weliswaar mijn naam, maar ik kan dit zeer zeker niet alleen! Maar nu óp naar Ibiza voor een waanzinnige fotoshoot!

*update! Hier is een deel van de fotoshoot bij Hotel Stella Maris op Ibiza te zien: Ibiza Fotoshoot Stella Maris