Skip to main content

workshop-productfotografieVandaag hebben we de eerste deelnemers aan de workshop Productfotografie mogen ontvangen in onze fotostudio. Voor zowel ons als de deelnemers was het toch wel spannend zo’n eerste keer. Voor de een was het de eerste keer dat er producten zouden worden gefotografeerd, voor de ander de eerste keer om ‘les’ te geven en kennis over te dragen op een begrijpelijke manier.

Tijdens het eerste deel van de workshop productfotografie is ingegaan op de fotocamera en instellingen, de belichting en belichtingssoorten, de do’s & dont’s, de hulpmiddelen die we in de studio gebruiken en de methodes die we hanteren bij het fotograferen en nabewerken van producten. Met dit stuk theorie als basis voor de workshop productfotografie zijn we gaan kijken naar de opbouw van de eerste fotoshoot. De cursist was vrij om te kiezen welk product we als eerste zouden gaan fotograferen en de keuze viel op een gehaakt omhulsel voor een glas met kaars.

Dat bleek een mooie uitdaging voor de twee deelnemers van de workshop! Het product moest gefotografeerd gaan worden op een volledig witte achtergrond en met zo min mogelijk nabewerking geëxporteerd worden naar een afbeelding die geschikt zou zijn voor webshop of social media.

Onder begeleiding van Iwan werden de deelnemers door alle facetten van productfotografie begeleid. De opnametafel werd opgebouwd, de belichting opgesteld, het product ontdaan van eventuele onregelmatigheden en de eerste testfoto’s werden geschoten. De werking van reflectoren en diffusers kwamen spelenderwijs voorbij, want de workshop productfotografie is érg hands-on! Onze workshops worden dan ook gegeven volgens de beproefde NLMP-methode.

Natuurlijk kunnen we nog een hele pagina volschrijven over wat je bij ons tijdens de Workshop Productfotografie zult leren. Maar beter nog is het om het eindresultaat en een korte impressie van de workshop te laten zien. Ik ben in ieder geval erg tevreden over het resultaat dat de eerste twee deelnemers aan de workshop productfotografie hebben neergezet.

Leer ook producten fotograferen!

Ben jij de volgende die in onze fotostudio producten komt leren fotograferen? Geef je dan op voor onze workshop productfotografie.

[button color=”accent-color” hover_text_color_override=”#fff” size=”large” url=”http://iwanbronkhorst.nl/productfotografie-workshops-en-cursussen/” text=”Doe een workshop productfotografie!” color_override=””]

Nog een kleine impressie…