Eindstand Burger van Heiloo 2016: € 2500,-

fotograferen-hamburgersDonderdag 22 september 2016 nam Burgemeester van Heiloo Hans Romeyn met de eerste hap de aftrap voor de nieuwe Burger van Heiloo! Tijdens de lunch bij Herberg Jan is een vervolg gegeven aan het initiatief van Fotostudio IwanBronkhorst.nl om met de verkoop van hamburgers het goede doel te steunen. 

Wat ooit begon bij de expositie Kunst met Smaak in de Witte Kerk als een tijdelijke, maar ludieke manier om geld op te halen voor Stichting Vrienden van de Vijfhoek, is inmiddels uitgegroeid tot een smaakmaker die niet meer weg te denken is uit ons dorp: de Burger van Heiloo. Door zijn werk als (food-)fotograaf was het voor Iwan een koud kunstje om in samenwerking met zijn foodstylistes het idee uit te werken en fraaie promotiefoto’s voor het concept te maken voor gebruik op onder andere posters en flyers.  De afgelopen zomer werd de Burger van Heiloo een maand lang verkocht bij Brasserie In ‘t Groen, Loocatie,  BBQGrillers.nl en Plaza Cinco. Zo werd een mooi bedrag bij elkaar gegeten door de Heilooërs.

Het concept van de Burger van Heiloo

Het concept is eenvoudig: de lokale horeca biedt een hamburger of hamburgermenu aan op de menukaart. Uiteraard maakt iedere keuken zijn eigen unieke burger. Deze hamburger krijgt het predikaat Burger van Heiloo en wordt voorzien van een hamburgerprikker met het Burger van Heiloo logo, gesponsord en geproduceerd door CiRoPack. De prikkers worden gratis verstrekt aan de horeca ondernemers. De horecaondernemers mogen hun Burgers gratis professioneel laten fotograferen in onze fotostudio zodat de Burger van Heiloo ook gepromoot kan worden op de menukaart, website en social media. Voor elke verkochte burger komt € 1,- ten goede aan de Stichting Vrienden van de Vijfhoek voor de aanschaf van een nieuwe ergonomische loungeplek voor de kinderen van ODC De Vijfhoek. In 2016 heeft dat € 2000,- opgeleverd voor het goede doel!

Onderstaande bedrijven werkten mee aan de Burger van Heiloo actie: