Skip to main content

Op 11 oktober verscheen onderstaand interview met Iwan in ‘Bedrijf belicht’ van regiomagazine De Uitkijkpost.

In gesprek met Iwan Bronkhorst spat de passie voor zijn vak en zijn gedrevenheid ervan af. Iwan startte al op jonge leeftijd met ondernemen. Daarnaast was hij bezig met fotografie en besloot zes jaar geleden als fulltime fotograaf zijn eigen fotostudio te openen. In juli verruilde hij zijn ruimte in het WBC voor een nieuwe locatie op industrieterrein De Boekelermeer. Iwan: “Naast de grotere studio is er een complete keuken voor foodfotografie en opslag voor props en achtergronden.” Zijn stijl is te omschrijven als robuust, creatief, met een ruw randje en hier en daar mystiek. Iwan fotografeert voor zowel lokale ondernemers als grote merken. Hij is gespecialiseerd in reclamefotografie, product- en foodfotografie, maar tevens in het digitaliseren van oude foto’s. Hij ontwikkelde een aantal e-books en ook voor fotografieworkshops en unieke portretten kunt u bij de studio terecht.

Reclame, product- en food fotografie

Iwan: “Fotografie is emotie, een beleving. Ik zoek de perfecte oplossing voor bedrijven om een product, gerecht of persoon optimaal tot zijn recht te laten komen.” Iwan denkt strategisch en creatief mee met de klant en bedenkt een unieke insteek en sfeer, van schets tot eindproduct. Naast het idee en de werkelijke opname is ook de juiste nabewerking van de foto’s van groot belang. Vele klanten hebben de weg naar zijn fotostudio al gevonden, waaronder bekende merken als Old Amsterdam, Lookx en Sabra Mezze. Momenteel werkt hij aan reclamefotografie voor een bekend Nederlands modemerk. Lokale klanten zijn onder meer Online-Slager.nl en Os Steakhouse.

360 graden fotografie

Je ziet het steeds meer: producten die rondom zijn gefotografeerd zodat je ze, bijvoorbeeld op een website, rondom kunt bekijken. Dit kan ook met personen of een kunstwerk. Iwan beschikt over speciale apparatuur die hij zelf heeft laten ontwikkelen. De 360 graden fotografie is een nieuwe dimensie inde online shopbeleving.

Digitaliseren en herstellen van oude foto’s

Oude, vergeelde en beschadigde foto’s kunnen met verschillende technieken worden hersteld en zelfs vergroot op diverse materialen worden afgedrukt. Iwan: “Onlangs kwam iemand met een vooroorlogse foto van zijn moeder. De zeer slechte kwaliteit kon via digitalisering en bewerking hersteld worden. Het is dankbaar om te zien dat een klant blij is en emotioneel wordt van het eindresultaat.”

Workshops en fotografieboeken

Van zijn hand verschenen reeds twee e-books: ‘Basiscursus Photoshop’ en ‘Food Fotografie voor Beginners’. Een derde boek ‘Productfotografie voor Beginners’ is in de maak. In zijn boeken deelt hij ook eigen oplossingen en ontwikkelde methodes. Een kijkje in de keuken dus. De boeken zijn te bestellen via zijn website. Regelmatig worden er ook workshops georganiseerd op het gebied van food- en productfotografie.

Samenwerking en maatschappelijke betrokkenheid

Naast zijn werk in de fotostudio houdt Iwan zich ook bezig met andere projecten. Hij is voorstander van het aangaan van samenwerkingen en is maatschappelijk betrokken. Iwans motto is: “Als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen”. Zo ontstond onder andere ‘de Burger van Heiloo’ om geld in te zamelen voor Stichting Vrienden van de Vijfhoek. Daarnaast sponsort de studio Buurtpreventie Heiloo en Duurzaam Heiloo. Iwan is tevens een van de bedenkers van Heiloo Plus.